• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Companii

Grupul italian De’Longhi are un proiect de investiţii de 100 mil. lei în a treia fabrică din România, la Satu Mare, dar aşteaptă răspunsul pentru un ajutor de stat de 40 mil. lei

Grupul italian De’Longhi are un proiect de investiţii de 100 mil. lei în a treia fabrică din România, la Satu Mare, dar aşteaptă răspunsul pentru un ajutor de stat de 40 mil. lei

Carmen Petcu, general manager, De’Longhi România: Aş zice că important în acest an este să „rămânem pe şine“, să detectăm elementele care pot avea impact asupra activităţii noastre şi să ne păstrăm capacitatea financiară şi cea umană de a reacţiona cu responsabilitate şi respect faţă de oameni.

Autor: Cristina Roşca

16.08.2022, 20:20 901

♦ Momentan, acest proiect nu se află pe lista celor preaprobate spre analiză pentru ajutor de stat, însă Ministerul de Finanţe a anunţat suplimentarea bugetului, astfel că şi alte iniţiative ar putea beneficia de sprijin ♦ Reprezentanţii De’Longhi spun că dacă nu vor primi ajutor de stat nici în a doua etapă, vor analiza alternativele legate de finanţare şi vor lua o decizie în ceea ce priveşte această dezvoltare, ţinând cont şi de contextul economic semnificativ diferit de cel de la începutul anului 2022.

Grupul italian De’Longhi, unul dintre cei mai importanţi jucători din producţia locală de electrocasnice, care deţine deja două fabrici funcţionale în România, în judeţele Cluj şi Bihor, a cumpărat recent şi o uzină la Satu Mare şi are în vedere aici un proiect de investiţii în valoare de 100 de milioane de lei (20 mil. euro). Însă, pentru dezvoltarea acestui spaţiu, compania a solicitat un ajutor de stat de 40 de milioane de lei.

De’Longhi a cumpărat o platformă nefuncţională, astfel că ar urma să ridice aici o nouă fabrică.

„Proiectul depus la Ministerul de Finanţe - şi aflat în ultima lună în evaluare - se referă la prima etapă de dezvoltare a capacităţii de producţie de la Satu Mare“, spune Carmen Petcu, general manager, De’Longhi România.

În total, sunt aproape 200 de iniţiative din domenii variate, de la producţie de componente auto la industria alimentară şi de la turism la sectorul medical, ce au depus solicitare de ajutor de stat. De’Longhi este doar una dintre ele.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: