Companii

Grupul italian Zoppas Industries, cu 3.000 de angajaţi la Timişoara, a ajuns la afaceri de 800 mil. lei din producţia de componente pentru electrocasnice.

Grupul italian Zoppas Industries, cu 3.000 de angajaţi...

Autor: Cristina Roşca

21.10.2020, 18:15 2116

Fabrica din judeţul Timiş, cu aproape 3.000 de salariaţi, a fost deschisă acum mai bine de două decenii în urma unei investiţii de peste 50 mil. dolari, conform datelor de la acea vreme.

Firma Zoppas Industries, ce operează în România o fabrică la Timişoara, a obţinut anul trecut afaceri de 792 de milioane de lei, cifrele fiind similare celor din 2018, conform datelor publice.

Anterior însă businessul a crescut rapid, dublându-se între 2013 şi 2014 şi apoi încă o dată în anul următor. Ulterior, ritmul s-a temperat.

Atât ca cifră de afaceri cât şi ca număr de salariaţi, reprezentanţa locală a grupului italian Zoppas este unul dintre cei mai mari jucători din domeniul electrocasnicelor şi păr­ţilor componente pen­tru electro­casnice. Au fost ana­lizate companiile care şi-au declarat CAEN-ul „2751 Fabricarea de apa­rate electrocasnice“. Sunt incluse doar companiile care şi-au depus rezultatele pe anul trecut şi doar cele care au acest obiect de activitate.

Datele de pe platforma Confidas.ro arată că Zoppas Industries este al patrulea jucător din domeniu după cifra de afaceri de anul trecut, după Arctic, De’Longhi şi Philips Orăştie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO