Companii

Grupul Lufthansa: Traficul de pasageri a crescut cu 12% anul trecut, până la 1,3 mil. de pasageri

Grupul Lufthansa: Traficul de pasageri a crescut cu 12% anul trecut, până la 1,3 mil. de pasageri

Autor: Mirabela Tiron

19.02.2013, 13:50 419

Grupul Lufthansa, care include compania Lufthansa, Austrian Airlines şi Swiss, a transportat anul trecut 1,3 milioane de pasageri din şi înspre România, număr cu cu 12% în creştere faţă de anul anterior.

"Avem o cotă de piaţă de 26% potrivit statisticilor noastre", a declarat Ofer Kisch, director regional Lufthansa Group în Europa Centrală şi de Est. Doar compania aeriană Lufthansa a transportat anul trecut 770.000 de persoane spre şi dinspre Berlin, Frankfurt, Munchen, Dusseldorf.

Anul trecut, Lufthansa a introdus zboruri pe ruta Bucureşti-Berlin, cu o frecvenţă de şase zboruri săptămânale.Din 1 aprilie, zborurile sezonier Bucureşti-Frankfurt şi Sibiu-Munchen vor fi reintroduse în program.

La nivel global, compania a transportat 103 milioane de pasageri, în primele nouă luni veniturile ridicându-se la 22,8 miliarde de euro, în creştere cu 6,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO