Companii

Grupul Maxagro din Timiş, deţinut de familia Zifceak, a cumpărat cu 25 mil. euro o fermă ecologică de 1.800 de hectare din acelaşi judeţ de la o familie belgiană. Maxagro are trei linii mari de business: cultura vegetală, adică producţia de cereale, zootehnia şi construcţiile de drumuri

Ferma de bovine numără peste 2.500 de capete din rasa Holstein, din care aproximativ 1.000 sunt de muls.

Ferma de bovine numără peste 2.500 de capete din rasa Holstein, din care aproximativ 1.000 sunt de muls.

Autor: Florentina Niţu

14.09.2022, 19:20 551

Tranzacţia a fost încheiată în urmă cu o lună între compania Maxagro Farm, parte a grupului Maxagro, şi companiile Ferma Birda şi Exploataţia Agricolă Birda.

Grupul Maxagro, deţinut de fraţii Ianco şi Ioji Zifceak, care cultivă 10.000 de hectare cu cereale în mod convenţional în judeţul Timiş, a intrat pe nişa agriculturii ecologice prin achiziţionarea unei ferme de aproape 1.800 de hectare din acelaşi judeţ.

Tranzacţia se ridică la aproape 25 de milioane de euro, iar mare parte din sumă este reprezentată de o cofinanţare bancară.

„Am achiziţionat o fermă care cultivă cereale în sistem ecologic cu 25 de milioane de euro. Este o fermă de aproape 1.800 de hectare, iar noi mai avem încă 10.000 de hectare pe care le cultivăm în sistem convenţional“, a spus pentru ZF Ianco Zifceak, acţionar al grupului Maxagro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO