Companii

Grupul Medical Provita a deschis prima clinică din afara Bucureştiului, la Suceava, ȋn urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro

Grupul Medical Provita a deschis prima clinică din afara...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2022, 11:31 305

Grupul Medical Provita, fondat de medicul Ovidiu Palea, a deschis prima clinică din afara Bucureştiului, la Suceava, ȋn urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro, unde va funcţiona şi un centru integrat de Terapia Durerii.

Clinica oferă pacienţilor acces la aparatură imagistică, consultaţii, investigaţii, biopsie, intervenţii minim invazive şi servicii de recuperare medicală.

,,Nu mai vreau ca pacienţii să vină la Bucureşti, medicina trebuie făcută local, ȋn comunităţi, nu pe trenuri şi avioane. Ȋn Suceava am găsit oameni interesaţi, dedicaţi şi foarte multă susţinere locală. Proiectul Nord Suceava a fost gata ȋn 10 luni, un timp record având ȋn vedere că vorbim despre 1.800 mp de clinică multidisciplinară, o investiţie de 2,5 milioane de euro, mult suflet şi energie. Şi de-abia ne ȋncălzim, planul este să construim aici un spital multidisciplinar, cu săli de operaţie şi săli de proceduri avansate, inclusiv intervenţională”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondator Provita. 

Primul centru de imagistică Provita a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Naţional de Boli Infecţioase, iar în 2012 compania a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita, specializat pe operaţii minim invazive.

În luna octombrie, MedLife, grup controlat de familia Marcu, a semnat un acord pentru preluare a 51% din acţiunile Provita.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO