Companii

Grupul Medicover România a ajuns la peste 43 mil. euro în T1/2021, după o creştere de 42%. Divizia de laboratoare Synevo România a înregistrat o evoluţie de aproape 50% faţă de primele trei luni din 2020

România ocupă locul al treilea la nivel de vânzări după Germania şi Polonia pentru grupul suedez de servicii medicale Medicover.

România ocupă locul al treilea la nivel de vânzări după Germania şi Polonia pentru grupul suedez de servicii medicale Medicover.

Autor: Georgiana Mihalache

05.05.2021, 16:20 165

♦ După ce anul 2020 a fost marcat de debutul pandemiei de COVID-19, cererea pentru servicii medicale a început să revină.

Grupul suedez Medicover, prezent pe piaţa româ­neas­că de mai bine de 25 de ani, şi-a majorat veniturile to­tale cu 42% în trimestrul întâi din 2021, până la 43,1 mil. euro. Mai bine de jumătate din vânzări sunt generate de divizia de laboratoare Synevo, iar planurile companiei pentru restul anului urmăresc în continuare consolidarea prin achiziţii sau deschideri de noi unităţi.

„Extinderea echipei prin atragerea de noi doctori, ariile noi de chirurgie cardiacă şi cardiologie interven­ţio­nală pe care le-am introdus la spitalul nostru din Oradea, şi, nu în ultimul rând, calibrarea ofertei cu nevoile actuale ale pacienţilor noştri, au contribuit la creşterea pe care am în­registrat-o în primul trimestru al anului“, a explicat pentru ZF medicul Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO