Companii

Grupul Medlife, afaceri de 468 mil.lei în S1, în creştere cu 25%, şi profit de 10 mil.lei, în urcare cu 72%

Grupul Medlife, afaceri de 468 mil.lei în S1, în...

Autor: Roxana Rosu

13.08.2019, 11:53 1027

Grupul de servicii medicale MedLife, controlată de familia Marcu, a înregistrat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri de 468 milioane lei, în creştere cu 25%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 72%, la 10,4 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei.

“Primele sase luni ale anului 2019 au insumat cateva evenimente extrem de importante pentru noi. Am trecut granitele si am bifat prima tranzactie internationala prin care o companie romaneasca din sectorul medical privat achizitioneaza pachetului majoritar al unui grup de companii din afara - tranzactia Rozsakert Medical Center, din Ungaria. Ne-am consolidat platforma de diagnostic si tratament la nivel national prin extinderea numarului de echipamente IRM de la 15 la 18. In plus, am continuat investitiile in zona de digitalizare prin implementarea serviciilor de Self Check-In si SelfPay in cele mai importante unitati la nivel de grup. Sunt doar cateva proiecte care reflecta strategia noastra de dezvoltare pe care am adus-o in atentia actionarilor si investitorilor nostri inca de la inceputul anului si ne bucuram sa le confirmam si pe aceasta cale faptul ca le-am pus in aplicare”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO, Sistemul Medical MedLife.

Creşterea afacerilor s-a datorat, în principal, creşterii semnificative aproape din toate liniile de afaceri ale Grupului, cu preponderenţă în Spitale, Clinici si Stomatologie, precum şi achiziţiilor finalizate în 2018 şi 2019.

Astfel, reţeaua de clinici a generat vânzări de 139 milioane lei, în crşetere cu 30%, spitalele 107 miliaone lei, în urcare cu 44%, iar clinicile stomatologice  28 milioane lei, cu 34% peste nivelul din S1/2018. 

In a doua jumătate a anului, MedLife îşi va concentra eforturile asupra dezvoltării programului de achiziţii şi extinderii la nivel national şi internaţional, bugetul planificat în acest sens fiind de 20 milioane euro, valoare aprobată în cadrul ultimei şedinţe AGEA, la care se vor mai adauga si alte lichiditati proprii ale companiei in functie de dimensiunea tranzactiilor.

„Am dovedit în cei 11 ani de când am demarat programul de achiziţii că suntem un bun integrator al companiilor pe care le achiziţionăm, toate firmele din grup funcţionează foarte bine, cifra de afaceri a unora mărindu-se până la zece ori de când s-au alăturat sistemului MedLife. De altfel in ultimii zece ani am deschis sau am achiziţionat 129 de unităţi medicale la nivel national, reţeaua  noastră de spitale şi clinici ajungând la o dimensiune egală cu următorii trei jucători de pe piaţa la un loc. Avem un plan bine structurat in continuare, prospectăm şi testăm piaţa permanent si avem în acest moment discuţii cu 5-6 operatori din România şi cu alţi 2-3 din Ungaria si speram ca in perioada următoare să concretizăm câteva tranzactii”, a declarat Mihai Marcu.

Conform reprezentaţilor companiei, dacă va reuşi implementarea tuturor proiectelor anuntate către acţionari, există premise ca MedLife să depăşească pragul de 200 milioane de euro în 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24