Companii

Grupul Memorial Hospital din Turcia caută să cumpere spitale private din România. Businessurile dezvoltate de antreprenori precum Wargha Enayati şi Mihai Miron, dar şi alte afaceri, cum e cea a italienilor de la Monza, sunt pe listă

 Grupul Memorial Hospital din Turcia caută să cumpere...

Autor: Cristina Roşca

16.09.2022, 00:07 1802

Grupul Memorial Hospital din Turcia tatonează intrarea pe piaţa locală prin achiziţia unor spitale deja funcţionale, spun sursele din industrie. Ei s-au uitat atât la businessurile dezvoltate de antreprenori cunoscuţi precum Wargha Enayati şi Mihai Miron, cât şi la alte afaceri străine, precum Monza, dar până acum nu au parafat nimic, mai spun sursele. O serie de discuţii nu au dus la niciun rezultat, în timp ce altele continuă.

Turcii se uită către piaţa locală încă din pandemie, spun sursele ZF, dar acum au intensificat căutările. Până la închiderea ediţiei, oficialii Memorial Hospital nu au răspuns solicitării ZF privind planurile de intrare în România.

Grupul Memorial are astăzi 11 spitale, două centre medicale şi un centru de wellness, amplasate în Istanbul, Ankara, Kayseri, Antalya şi Diyarbankir. Memorial Hospital face parte din grupul Aydin, fondat în 1958 de antreprenorul Turgut Aydin. Din grup mai fac parte şi alte afaceri, precum lanţul de restaurante Pizza Lazza, magazinele alimentare A101, producătorul de textile Aydin Knitting şi reţeaua de decoraţiuni pentru casă English Home. Acesta din urmă este un retailer prezent şi pe piaţa din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO