Companii

Grupul Montana, cu trei companii de producţie locale: România a fost principala piaţă spre care au mers investiţiile de 650 mil. euro ale grupului. Grupul Montana controlează companiile locale Universal Alloy Corporation Europe, Alu Menziken şi Varta Microbattery, cu afaceri cumulate de 1,2 miliarde lei în 2021

Grupul Montana, cu trei companii de producţie locale:...

Autor: Miruna Diaconu

06.02.2023, 16:30 350

Montana, grupul elveţian care contro­lează companiile locale Universal Alloy Corporation Europe, Alu Menziken şi Varta Microbattery, a investit prin divizia de aerospaţiale circa 650 milioane euro în ultimii ani, mare parte din această sumă fiind alocată României, spun reprezentanţii grupului elveţian. „În ultimii ani, Montana Aerospace a investit în total peste 650 de milioane de euro, în principal în România,  pentru creşterea capacităţii de producţie din segmentele de aerostructuri şi e-mobility“, spun reprezentanţii companiei.

Atât Alu Menziken, cât şi Universal Alloy Corporation Europe fac parte din grupul industrial Montana, cu sediul în Elveţia, dar deţinut de austriacul Michael Tojner. Din grup mai fac parte şi produ­cătorul de baterii Varta AG, dar şi com­paniile Alpine Metal Tech sau Asta Com­pany. Grupul Montana este controlat de omul de afaceri elveţian Michael Tojner. În România, austriacul Tojner a investit prima dată în 2010, când a construit fabrica Universal Alloy Corporation Europe.

Universal Alloy Corporation Europe furnizează componente celor mai impor­tanţi producători de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech, potrivit unor informaţii anterioare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO