Companii

Grupul petrolier Weatherford, achizitii de 45 mil. euro intr-un an

05.01.2009, 17:32 391

Compania Weatherford Holdings, subsidiara grupului american de servicii petroliere Weatherford International, a platit anul trecut peste 46,6 mil. euro pentru preluarea a trei companii, vanzatorii in cele trei deal-uri fiind oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Gabriel Comanescu si compania Petrom.

Grupul american, cu afaceri de aproape 6 mld. euro, a platit circa 20 mil. euro la sfarsitul lui noiembrie pentru 81,63% din actiunile firmei de foraj Foserco Targu Ocna, apartinand grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, potrivit Mediafax.
Tot anul trecut, Weatherford Holdings a preluat de la Upetrom o serie de active pentru foraj grupate in jurul companiei Aquafor. In luna februarie a anului trecut, grupul american achizitiona de la Petrom firma BOSS Campina (Baza de Operatiuni Speciale la Sonde Campina), pentru 10 mil. euro.
Cinci luni mai tarziu, compania Weatherford Holdings, inregistrata in Singapore, prelua 86,01% din actiunile Atlas Gip, companie cu activitati in domeniul prospectiunilor geologice, de la grupul Tender, pentru care a platit 60,7 mil. lei (16,8 mil. euro).
Grupul american a inregistrat la nivel global o cifra de afaceri de afaceri de circa opt miliarde de dolari (5,7 mld. euro) in 2007 si un profit inainte de plata taxelor si dobanzilor de circa 2,5 mld. dolari (1,8 mld. euro). Weatherford International opereaza in aproape 100 de state, mai mult de jumatate din cifra de afaceri fiind obtinuta din activitatile derulate in afara Americii de Nord.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO