Companii

Grupul polonez CIECH, care are o fabrică de silicaţi de sodiu în oraşul Govora, intră în România pe divizia de agricultură cu erbicide şi insecticide pentru cereale. Compania se aşteaptă la o cifră de afaceri de 4 mil. euro în primul an de activitate

Grupul polonez CIECH, care are o fabrică de silicaţi de...

Autor: Florentina Niţu

24.02.2022, 00:05 193

♦ Aceasta speră ca produsele fitosanitare din portofoliu să acopere 10% din suprafaţa agricolă exploatată a României, circa 0,5 mil. hectare.

Grupul polonez CIECH, cu o experienţă de 75 de ani în in­dustria produselor chimice, intră pe piaţa românească cu produse fitosanitare, precum erbicide, fungicide şi insecticide pentru cereale, deschizând un sediu la Bucureşti. Firma CIECH Agro România îşi începe activitatea în luna martie cu o echipă formată din 20 de persoane.

„Piaţa agricolă româ­neas­că este una dintre ce­le mai im­portante din Eu­ro­pa, iar prezenţa noas­tră aici este parte din extin­de­rea la nivel inter­na­ţional a gru­pului. Obiec­tivele noas­tre prin­cipale sunt să le oferim fer­mie­ri­lor produse de înal­tă efi­cienţă pentru re­coltele lor şi să constru­im o re­ţea de dis­tribuţie la nivel naţio­nal, de la Suceava până la Constanţa“, a spus Victor Blanch - Gelabert, north re­gion director al CIECH Bu Agri, în cadrul unei con­ferinţe de presă privind in­trarea companiei în România.

CIECH (centrală de import-export pentru produse chimice), companie listată pe bursele din Varşovia şi Frankfurt, s-a născut în urmă cu 75 de ani în Polonia şi operează în 80 de ţări, având circa 3.000 de angajaţi. Prin bi­roul de la Bucureşti, compania va distribui pe piaţa ro­mâ­nească 15 produse realizate în fabricile din Polonia şi Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO