• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Companii

Grupul Provita, fondat de medicul Ovidiu Palea, investeşte 12 mil. euro într-un spital multidisciplinar cu 110 paturi şi şapte săli de operaţie, în Capitală. Finanţarea provine din fonduri proprii şi de la Banca Transilvania

Grupul Provita, fondat de medicul Ovidiu Palea, investeşte 12 mil. euro într-un spital multidisciplinar cu 110 paturi şi şapte săli de operaţie, în Capitală. Finanţarea provine din fonduri proprii şi de la Banca Transilvania

Autor: Cristina Bellu

19.04.2021, 12:33 567

Grupul Provita, fondat de medicul Ovidiu Palea, anunţă investiţii de 12 milioane de euro într-un spital multidisciplinar, care va include singurul centru de oncologie din Europa Centrală şi de Est, în care terapia durerii intervenţională este integrată în planul de tratament al pacientului.

„Vrem ca turismul medical să devină istorie pentru pacientul român. Prin această investiţie,vom oferi un spital multidisciplinar, care acoperă o gamă largă de specialităţi medicale şi chirurgicale, prin servicii medicale integrate, de tip one-stop clinic. Toţi specialiştii sunt în aceeaşi locaţie, pacientul va avea continuitatea actului medical, astfel încât, timpul parcurs de la simptom până la diagnostic şi plan de tratament este redus semnificativ”, explică Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Provita.

Noul spital va avea o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, şi va cuprinde 110 paturi şi şapte săli de operaţie, finanţarea proiectului fiind asigurată din fonduri proprii şi de Banca Transilvania, potrivit fondatorului grupului.

„Valoarea estimată a investiţiei este de 12 milioane de euro. Cea mai mare parte a finanţării este asigurată din fonduri proprii, împreună cu Banca Transilvania”.

Clădirea face parte din parcul Iride, situat în zona Dimitrie Pompeiu din Capitală, lucrările de amenajare urmând să înceapă luna viitoare, urmând ca spitalul să fie funcţional la începutul anului viitor.

„Parteneriatul cu Provita e un succes pentru noi, iar tranzacţia semnată la începutul acestei luni este de o importanţă majoră pentru ambele companii, mai ales în această perioadă. Parcul Iride este un hub de business cu un potenţial fantastic în care, ca urmare a acestui acord, intenţionăm să aducem un nou tip de servicii care să confere zonei o mai mare diversitate şi vizibilitate”, adaugă Fulga Dinu, Country Manager Operations, Immofinanz România, care deţine în portofoliu proiectul Iride.

Provita este un grup de centre medicale de excelenţă din Bucureşti. Prima clinică a fost inaugurată în 2011.

Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puţinele instituţii medicale din ţară specializate în Terapia Durerii şi chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrală şi de Est.

 
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026