Companii

Grupul Purcari Wineries a vândut pachetul minoritar de acţiuni deţinut la Grupul Glass Container pentru 7,22 milioane euro, cumpărătorul fiind corporaţia elveţiană Vetropack Group

Grupul Purcari Wineries a vândut pachetul minoritar de...

Autor: Roxana Rosu

11.12.2020, 11:39 292

Grupul Purcari Wineries a finalizat pe 9 decembrie vânzarea participaţiei pe care o deţinea la Grupul Glass Container, producător de ambalaje de sticlă din Republica Moldova, pentru 7,22 milioane euro, cumpărătorul fiind Vetropack Group din Elveţia.

Tranzacţia s-a realizat prin intermediul firmei Vinăria Purcari SRL, entitate deţinută integral de Purcari Wineries.Compania a anunţat în august intenţia de a vinde pachetul de 31,41% deţinut în cadrul companiei Glass Container , fără a menţiona şi preţul.

Vetropack Group a achizitionat întreg Grupul Glass Container, format din GCC si Glass Container Prim.

 Totodata, Vinariei Purcari SRL, precum si la ceilalti actionari ai Grupului Glass Container le pot fi atribuite aditional in perioada 2021-2022 plati de performanta care ar putea creste valoarea efectiva a activului vândut, potrivit anunţului publicat de Purcari la BVB.

De asemenea, sunt prevăzute anumite Declaratii, Garantii si Despagubiri din numele Vanzatorului in atentia Vetropack Group care pot deveni platibile in cazul unor efecte adverse aferente tranzactiei in cauza.

Purcari gestioneaza in jur de 1,400 de hectare de podgorii si opereaza patru platforme de productie in Romania si Moldova. Grupul este lider in segmentul de vinuri premium din Romania, cu o cota de circa 25% si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 30 de tari.

Compania are o  capitalizare de 430 milioane lei pe bursa de la Bucureşti după ce, de la începutul anului, acţiunile WINE au scăzut cu 1,3%, după tranzacţii de 87 milioane lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO