Companii

Grupul siderurgic italian Marcegaglia va investi peste 50 mil. euro intr-o fabrica la Cluj

21.10.2008, 15:16 127

Producatorul italian din domeniul siderurgic Marcegaglia, cu afaceri de 4 miliarde de euro anul trecut, va construi o fabrica de airbaguri si siteme de protectie din otel pentru industria auto in cadrul parcului industrial Tetarom din Cluj, unde se afla si centrul de productie Nokia.

Potrivit unor surse apropiate proiectului clujean, valoarea investitiei Marcegaglia se va situa intre 50 si 80 de milioane de euro.
"Marcegaglia este un investitor important, nu doar datorita faptului ca este in topul mondial al sectorului siderurgic, ci si pentru ca va crea la Cluj un numar mare de locuri de munca si va investi cateva zeci de milioane de euro in zona", a declarat pentru ZF Transilvania Alin Paunel Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
Tise a confirmat ca Marcegaglia a incheiat un acord cu Consiliul Judetean Cluj pentru realizarea unei fabrici in parcul industrial, insa nu a precizat detalii despre valoarea investitiei.
Constructia fabricii va incepe in luna noiembrie a acestui an si se va finaliza in septembrie 2009.
Reprezentantii autoritatilor locale au anuntat ca italienii au solicitat o suprafata de 10 hectare pentru o unitate de productie si ca aceasta suprafata este disponibila in parcul Tetarom III.
"Desi firma italiana nu intra in aceeasi categorie de investitori cu ceilalti veniti in parcurile industriale Tetarom, proiectul nu va afecta mediul, chiar daca este din domeniul siderurgiei", a adaugat Alin Paunel Tise.
Oficialii Consiliului Judetean au afirmat ca Marcegaglia va produce airbaguri si unitati de siguranta pentru export, dar si pentru a fi distribuite pe piata din Romania.
"Oficialii companiei ne-au asigurat ca detin fondurile necesare derularii planurilor din Cluj-Napoca si spun ca nu vor fi nevoiti sa apeleze la un credit bancar", a mai spus Tise.
In judetul Cluj exista trei parcuri industriale publice, Tetarom I, II si III, iar potrivit reprezentantilor Tetarom, cele trei parcuri industriale vor atrage investitii totale de peste 500 de milioane de euro.
Cel de-al treilea parc industrial este Tetarom III, situat in localitatea Jucu pe o suprafata de 154 de hectare, parc in cadrul caruia s-a realizat investitia Nokia din Romania in valoare de 60 de milioane de euro.
Potrivit conducerii Tetarom, in perioada urmatoare va fi demarat cel de-al patrulea proiect de parc industrial public, suprafata acestuia urmand sa fie de aproximativ 170 de hectare.
Marcegaglia, o afacere fondata in 1959, a inregistrat anul trecut vanzari de 4 miliarde de euro, compania avand 6.500 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO