Companii

Grupul Smithfield, care are în spate acţionari chinezi, se numără printre jucătorii interesaţi de preluarea Transavia

Grupul Smithfield, care are în spate acţionari chinezi,...

Autor: Cristina Roşca

29.03.2023, 00:07 9317

Grupul Smithfield, care are în spate acţionari chinezi, se numără printre jucătorii interesaţi de preluarea Transavia, liderul pieţei de carne de pui, de la antreprenorul Ioan Popa, spun sursele ZF.

Omul de afaceri român neagă discuţiile cu Smithfield. „Nu cumpără (Smithfield - n. red.) nicio Transavia şi nici nu are discuţii despre aşa ceva“, a răspuns Popa printr-un SMS la solicitarea ZF.

Executivul Goran Panici, care conduce operaţiunile Smithfield în România, nu a răspuns întrebării adresate de Ziarul Financiar. ZF a scris în urmă cu câteva luni că Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, a angajat celebra bancă de investiţii Rothschild pentru a testa piaţa în privinţa unui eventual interes pentru achiziţia companiei. Atunci, reprezentanţii Transavia nu au dorit să comenteze informaţiile. O eventuală achiziţie a Transavia de către Smithfield ar trebui să primească aprobarea CSAT – Consiliul Suprem de Apărare a Ţării –, dat fiind că un grup cu acţionariat străin - chinez în acest caz - ar urma să controleze două seg­mente importante ale industriei alimentare româ­neşti, o industrie-cheie pentru orice economie, spun sursele ZF din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO