Companii

Grupul Smithfield, ce are în spate acţionari chinezi, se numără printre jucătorii interesaţi de preluarea Transavia, liderul pieţei de carne de pui, de la antreprenorul Ioan Popa

Grupul Smithfield, ce are în spate acţionari chinezi,...

Autor: Cristina Roşca

30.03.2023, 00:07 352

♦ „Nu cumpără (Smithfield – n.red.) nicio Transavia şi nici nu are discuţii despre aşa ceva“, a răspuns Popa la solicitarea ZF ♦ Smithfield e deja lider pe segmentul de carne de porc, unde a construit un „imperiu“ prin mai multe preluări succesive ♦ O eventuală achiziţie a Transavia de către Smithfield, spun sursele ZF din piaţă, ar trebui să primească aprobarea CSAT dat fiind că un grup cu acţionariat străin – chinez în acest caz – ar urma să controleze două segmente importante ale industriei alimentare româneşti, o industrie cheie pentru orice economie.

Smithfield România, subsidiara locală a companiei americane Smithfield Foods, care are însă în spate acţionariat chinez, se numără printre jucătorii interesaţi să preia Transavia, liderul pieţei de carne de pui din România, spun sursele ZF. Businessul este deţinut de antreprenorul Ioan Popa, care în mai bine de trei decenii (începând cu 1991) a construit un grup cu afaceri de 953 de milioane de lei în 2021, ultimul an pentru care există date publice.

Omul de afaceri român neagă discuţiile cu Smithfield.

„Nu cumpără (Smithfield – n.red.) nicio Transavia şi nici nu are discuţii despre aşa ceva“, a răspuns Popa printr-un sms la solicitarea ZF.

Executivul Goran Panici, care conduce operaţiunile Smithfield în România, nu a răspuns întrebării adresate de Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO