Companii

Grupul turcesc Memorial Healthcare a tatonat doi ani pieţele private de sănătate pentru extindere

Ugur Genç, CEO Memorial Healthcare

Ugur Genç, CEO Memorial Healthcare

Autor: Georgiana Mihalache

15.03.2023, 00:07 547

În 2022, România a devenit prima ţară în afara Turciei unde operatorul privat de sănătate şi-a extins prezenţa.

România s-a luptat cu alte patru state pe lista de extindere a grupului Memorial Healthcare, unul dintre cei mai mari operatori privaţi din piaţa medicală din Turcia. La finalul lui 2022, Memorial Healthcare a decis să cumpere un spital din portofoliul italienilor de la Monza, din nordul Capitalei.

„Din 2020 am decis să ne extindem în afara graniţelor Turciei, dar pandemia ne-a limitat pentru un an şi jumătate. În 2021, ne-am gândit la cinci pieţe externe printre care şi România, bazându-ne pe economia sa dinamică, dar şi pe sistemul medical în proces de transformare“, a spus Ugur Genç, CEO Memorial Healthcare, prezent la conferinţa PwC privind piaţa de fuziuni şi achiziţii.

În 2021, grupul Monza a deschis un spital de oncologie în cadrul Enayati Medical City, după o investiţie semnificativă.

Piaţa de sănătate privată din Turcia este una puternic dezvoltată, cu mulţi jucători mari, cu aproape 600 de spitale private, 700 de centre medicale şi alte câteva sute de clinici, conform celor mai recente date ZF. În România sunt 168 de spitale private, din datele de la Statistică aferente anului 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO