Companii

Grupul ungar Danubius a mai pariat 7 mil. € pe un hotel din Sovata

Grupul ungar Danubius a mai pariat 7 mil. € pe un hotel...

Autor: Mirabela Tiron

15.09.2014, 00:05 675
Grupul hotelier ungar Danubius, care a finalizat renovarea hotelului Brădet din Sovata în urma unei investiţii de 7 mil. euro, estimează o cifră de afaceri de 4 milioane de lei (900.000 de euro) în primele şase luni de activitate din acest an. Hotelul, reclasificat de la două la patru stele, a fost redeschis în iunie şi a funcţionat cu 42% din camere ocupate în prima lună.
 
„În iulie gradul de ocupare a fost 82,6%, în august de 94%“, potrivit oficialilor companiei. Până la finalul anului se estimează un grad me­diu de ocupare de 65%.
 
Hotelul Brădet, nu­mit Da­nubius Health Spa Bră­det, are 88 de ca­mere şi cinci aparta­mente.
 
Danubius Hotels mai administrează prin com­pa­nia Bal­neo­clima­te­rica ho­te­lu­rile Danu­bius Health spa Resort So­vata şi Hotel Făget de două stele, care ală­turi de Bră­det au o capa­citate totală de 400 de camere duble.
 
Grupul hotelier are în plan continuarea investiţiilor în unităţile de cazare din România. „Este planificată şi renovarea hotelului Făget la categoria de trei stele, un nou bazin cu apă dulce în aer liber, alte investiţii la ştrandul Lacul Ursu“, au transmis oficialii companiei, fără a preciza valoarea investiţiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO