Companii

Grupul ungar Futureal are 40 mil. euro pentru locuinţe în Capitală

Grupul ungar Futureal are 40 mil. euro pentru locuinţe...

Autor: Bogdan Alecu

26.11.2018, 00:05 470

♦ Portofoliul de dezvoltări şi active al grupului se ridică la 2,7 mld. de euro.

Grupul maghiar Futureal a realizat un exit în valoare de 19 milioane de euro din proiectul de retail ParkLake, dezvoltat de Sonnae Siera şi Caelum Development. Futureal a participat la dezvoltarea ParkLake prin finanţarea Caelum Development, companie care deţine 50% din centrul comercial. Grupul maghiar a creditat Caelum pentru dezvoltare, iar acum irlandezii au achitat împrumutul. Cu cele 50 de mili­oane de euro Futureal va finanţa proiectul de birouri Budapest One din capitala Ungariei, dar şi proiectul rezi­denţial Parcului20 dezvoltat de Cordia, divizia locală a grupului, ce va fi dez­voltat în zona Expoziţiei din Bucureşti.

Compania intenţionează să livreze pe piaţa din Bucureşti circa 500 de apartamente pe an, destinate segmen­telor medium şi medium-high, intrând în concurenţă cu Impact care constru­ieşte tot în Expoziţiei proiectul Luxuria Domenii, dar şi cu proiectul Arcadia dezvoltat lângă Parcul Copilului, zona 1 Mai, de către Dan Şucu de la Mobexpert şi Valentin Vişoiu de la Conarg. „Parcului20 este un proiect-pilot în portofoliul nostru de rezidenţial şi presupune o investiţie de circa 40 mil. euro, care urmează să fie deru­lată pe durata a trei ani“, declară Gábor Futó, fondator al Futureal Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO