Companii

GSK va vinde distribuitorul de medicamente Europharm către Interbrands

GSK va vinde distribuitorul de medicamente Europharm...

Autor: Emil Popescu

13.10.2015, 14:08 3632

"Este un moment semnificativ pentru Europharm Distribuţie, care a devenit unul dintre cele mai importante companii de distribuţie a produselor farmaceutice din România. Europharm Distribuţie joacă un rol important pe piaţa de distribuţie a produselor farmaceutice româneşti şi pentru GSK în România, astfel că, în analiza ofertei Interbrands, GSK a ţinut cont de angajamentul cumpărătorului pentru continuitatea afacerii şi bunăstarea angajaţilor", a declarat într-un comunicat George Katzourakis, SVP Head Europe Area, Pharma Europe.

Părţile nu au comunicat termenii financiari ai tranzacţiei.

Acordul a fost încheiat marţi între holdingul de companii care deţine GSK şi Interbrands Marketing & Distribution.

"În zilele următoare, GSK şi Interbrands Marketing & Distribution vor depune documentele necesare pentru aprobarea tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei. Până la eventuala aprobare a tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei, Europharm Distribuţie rămâne deţinută integral de GSK şi continuă să fie gestionată ca o parte a grupului GSK. (...) Europharm Distribuţie va adăuga experienţei specifice industriei farmaceutice, expertiza de marketing şi distribuţie a Interbrands", arată producătorul de medicamente.

Tranzacţia face parte din strategia GSK de concentrare pe activitatea de bază, respectiv producţia de medicamente şi vaccinuri.

Europharm Distribuţie, una dintre cele mai importante cinci companii locale de distribuţie a medicamentelor, şi-a început activitatea în anul 1994.

Interbrands este, în România, cea mai importantă companie din domeniul distribuţiei şi comercializării de bunuri de larg consum, şi face parte din grupul Sarkis, cu afaceri în Cipru, Bulgaria, România, Belarus, Liban, Qatar, Irak şi Libia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO