Companii

Guvernul a alocat 7,45 mil. lei despăgubiri pentru recolta de cartof afectată de dăunători în 2010

Guvernul a alocat 7,45 mil. lei despăgubiri pentru recolta de cartof afectată de dăunători în 2010

Foto: Shutterstock

Autor: Ovidiu Bărbulescu

11.04.2012, 17:12 106

Executivul a stabilit la 7,45 milioane lei fondurile totale care vor fi acordate producătorilor ale căror culturi au fost afectate, în urmă cu doi ani, de organismele de carantină dăunătoare culturii cartofului, ajutorul individual fiind cuprins între 0,5 lei-2,6 lei/kg.

Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii pe anul 2012.

"Este un ajutor de stat promis mai demult care este, astăzi, aprobat de Guvern", a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Pentru culturile de cartof de sămânţă compromise, producătorii agricoli vor primi un ajutor între 0,5 lei şi 2,6 lei pe kilogram, iar pentru cartoful de consum vor primi ajutor de 1,5 lei pe kilogram.

Ajutorul este destinat producătorilor agricoli ale căror culturi au fost afectate de organismele de carantină - putregaiul inelar al tuberculilor de cartofi şi putregaiul brun al cartofului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO