Companii

Guvernul a decis restructurarea Poştei Române, pentru a evita intrarea companiei în colaps financiar

17.06.2010, 15:08 107

Guvernul va restructura Poşta Română prin reducerea numărului deangajaţi, dezvoltarea portofoliului de servicii financiare, livrăriloco în aceeaşi zi şi transformarea factorilor poştali într-o"forţă de vânzări directe" cu recompense, în încercarea de a evitaintrarea companiei în colaps financiar, informează MediafaxBusiness.

Înfiinţarea a şapte centre de poştă pentru deservirea clienţilormajori, angajarea unei companii de consultanţă care să asistecompania la introducerea unui sistem IT integrat, internalizareaactivităţilor de procesare şi transport numerar, achiziţionarea a400 autovehicule de transport valori pe toate segmentele,dezvoltarea a cinci centre de profit şi elaborarea unor programe deatragere a clienţilor din sfera furnizorilor de servicii utilităţi,telecomunicaţii, bănci sunt alte măsuri incluse în strategia derestructurare şi modernizare a Companiei Naţionale Poşta Română,aprobată de Guvern.

În document se arată că situaţia economică a Companiei NaţionalePoşta Română s-a înrăutăţit considerabil începând din 2008,agravându-se accelerat în al doilea semestru al anului 2009,evoluţie negativă determinată în principal de deciziile managerialedin 2008, cu efecte ce au creat "premisele unui colaps financiariminent". Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO