Companii

Guvernul modifică programul IMM Invest: renunţă la garanţii din partea întreprinderilor şi elimină certificatele CoVID

Guvernul modifică programul IMM Invest: renunţă la...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.05.2020, 10:00 199

Guvernul modifică, în şedinţa de mierccuri, programul IMM Invest, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, precizând că vor fi înlăturate două bariere, respectiv renunţarea la garanţii din partea întreprinderilor şi eliminarea certificatelor CoVID.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că va fi discutată îmbunătăţirea reglementării pentru programul IMM Invest.

”Sunt două bariere pe care le înlăturăm azi, în urma discuţiei cu reprezentanţii sistemului bancar. Una dintre ele se referă la renunţarea cerinţa de instituire a ipotecii legat asupra universalităţii de bunuri mobile şi imobile aparţinând debitorului, ceea ce este un lucru pe care şi dvs l-aţi menţionat”, a spus Florin Cîţu.

Orban a afirmat că garanţiile ipotecare nu sunt necesare, în condiţiile în care creditele sunt garantate în proporţie de 80-90% de stat.

”A doua, ne-a fost sesizat că era un element de ambiguitate în ceea ce priveşte modul de a aproba, acel certificat CoVID”, a mai spus ministrul de Finanţe.

El a fost completat de Ludovic Orban, care a spus că programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectat de pandemie şi a cerut o grăbire a procedurii de acordare a creditelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO