Companii

Guvernul nu mai privatizează Tarom; va fi vândut doar un pachet minoritar - surse

Guvernul nu mai privatizează Tarom; va fi vândut doar un pachet minoritar - surse

Autor: Marius Radu - Mediafax

08.05.2011, 16:32 440

Guvernul a menţinut în scrisoarea de intenţie la noul acord cuFMI obiectivul de a privatiza Oltchim, complexele energeticeTurceni, Rovinari şi Craiova, însă la Tarom, iniţial propusă spreprivatizare, va vinde doar un pachet minoritar, au declarat pentruMediafax surseoficiale.

În scrisoarea de intenţie către FMI de la evaluarea precedentă,Guvernul îşi asumase că, până la finele lunii aprilie, va finalizaanaliza în vederea identificării unui investitor strategic laTarom.

Potrivit surselor, autorităţile române şi reprezentanţii FMI audecis că operatorul de transport aerian nu va fi vândut, însă nu auajuns la un acord în ceea ce priveşte dimensiunea pachetuluiminoritar care va fi cedat.

De asemenea, Guvernul va continua programele de vânzare apachetelor minoritare la Petrom (10%), Transelectrica (15%),Transgaz (15%) şi Romgaz (15%).

La Compania Naţională a Huilei, cel mai mare datornic la buget,şi Termoelectrica, autorităţile trebuie să separe activităţileviabile de cele neviabile, anterior oricărei decizii de privatizaresau închidere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO