Companii

Guvernul scoate pe tarabă pentru investitori proiectul unui aeroport low-cost lângă Urziceni

Guvernul scoate pe tarabă pentru investitori proiectul unui aeroport low-cost lângă Urziceni

Autor: Gabriel Razi

16.02.2012, 14:36 1572

Guvernul va propune investitorilor în perioada următoare proiectul de investiţii în parteneriat public-privat în valoare totală de 1 miliard de euro pentru construcţia unui aeroport în comuna Alexenei, judeţul Ialomiţa. Aici ar urma să aterizeze operatorii de transport aerian low-cost, spune Sorin Fodoreanu, senator în Parlamentul României, unul dintre iniţiatorii legii parteneriatului public-privat (PPP).

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se află în faza de achiziţie a studiului de fundamentare, ultertior urmând să lanseze acest proiect în sistemul electronic pentru achiziţii publice", a explicat Fodoreanu.

Aeroportul de la Alexeni, judeţul Ialomiţa, se află la şapte kilometri de oraşul Urziceni, aici funcţionând în trecut un regiment de aviaţie. Între Urziceni şi Bucureşti sunt 60 de kilometri.

Pista aeroportului are o lungime de 2.500 de metri şi o lăţime de 80 de metri, întreaga suprafaţă pe care se întinde fosta baza militară de la Alexeni ridicându-se la 361 de hectare.

"Aici va fi un punct de transport intermodal, aeroport, gară feroviară şi transport auto. Din punct de vedere meteorologic aeroportul Alexeni va fi mai bun decât cele de la Otopeni sau Băneasa", a precizat senatorul.

Viitorul aeroport din Ialomiţa ar urma să intre în competiţie cu aeroporturi precum Aurel Vlaicu (Băneasa) şi cu Henri Coandă (Otopeni) din apropierea Bucureştiului dar şi cu proiectul de la Adunaţii Copăceni anunţat de mai multă vreme de omul de afaceri Nelu Iordache, proprietar al Blue Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO