Companii

H&M a ajuns la 13 magazine în România

H&M a ajuns la 13 magazine în România

Autor: Cristina Rosca

04.05.2012, 00:00 120

Retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M, care a intrat în urmă cu un an pe piaţa locală, a deschis ieri la Craiova al 13-lea magazin al reţelei. Suedezii au dat astfel startul deschiderilor din luna mai.

Alte trei unităţi vor fi deschise în această lună în proiectele Palas Iaşi, Promenada Brăila şi Iulius Mall Suceava. Magazinul din Craiova, care ocupă 1.600 mp în Electroputere Parc, este al doilea deschis de retailer în acest an după o unitate în Arad. Retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M, intrat pe piaţa locală în urmă cu circa un an, a realizat în România în primul trimestru al anului fiscal 2011-2012 vânzări de 127 milioane de coroane suedeze (circa 14,4 mil. euro), ceea ce înseamnă o medie per magazin de 1,3 mil. euro.

Potrivit raportului financiar al H&M, vânzările per magazin în România sunt cele mai mari din regiune, depăşind state precum Polonia, Cehia sau Ungaria, unde suedezii sunt prezenţi deja de mai mulţi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO