Companii

H&M a deschis magazinul numărul 13 la Craiova

 H&M a deschis magazinul numărul 13 la Craiova

Autor: Cristina Rosca

23.04.2012, 11:41 372

Retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M, care a intrat în urmă cu un an pe piaţa locală, va deschide pe 3 mai magazinul cu numărul 13 din România, în proiectul Electroputere Parc din Craiova, într-un spaţiu de circa 1.600 de metri pătraţi.

Suedezii mai au programate alte trei deschideri în primăvara acestui an, în proiectele Palas Iaşi, Promenada Brăila şi Iulius Mall Suceava.

Tot în acest an suedezii au mai deschis un magazin în proiectul Atrium Center din Arad, într-un spaţiu de 1.600 de metri pătraţi dispus pe două etaje.

Retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M, intrat pe piaţa locală în urmă cu circa un an, a realizat în România în primul trimestru al anului fiscal 2011-2012 vânzări de 127 milioane de coroane suedeze (circa 14,4 mil. euro), ceea ce înseamnă o medie per magazin de 1,3 mil. euro.

Potrivit raportului financiar al H&M, vânzările per magazin în România sunt cele mai mari din regiune, depăşind state precum Polonia, Cehia sau Ungaria, unde suedezii sunt prezenţi deja de mai mulţi ani. Mai mult, magazinele H&M din România au avut în medie vânzări aproape duble faţă de cele realizate în Ungaria.

Rezultatele obţinute în România sunt comparabile cu cele ale magazinelor din Suedia, ţara mamă a H&M, cu un PIB per capita de circa şase ori mai mare decât cel al României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO