Companii

Hagag cumpără o nouă clădire veche în zona Pieţei Universităţii pentru a o transforma în proiect office: Vrem să contribuim la regenerarea şi modernizarea zonelor centrale

Hagag cumpără o nouă clădire veche în zona Pieţei...

Autor: Bogdan Alecu

17.03.2022, 13:02 2670

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe îşi continuă planurile de extindere pe plan local şi achiziţionează o clădire veche de birouri situată pe strada Vasile Lascar numărul 5-7, aproape de Piaţa Rosetti şi Piaţa Universităţii.

Imobilul se desfăşoară la sol pe o suprafaţă care depăşeşte 1.000 de metri pătraţi şi afişează peste 6.000 de metri pătraţi construiţi de spaţii de birouri, dispuşi pe şapte nivele.

„Această nouă tranzacţie nu consolidează doar prezenţa noastră în România ca investitor pe termen lung şi dezvoltator activ de proprietăţi imobiliare, ci reiterează, în acelaşi timp, promisiunea Hagag Development Europe de a contribui la regenerarea şi modernizarea zonelor centrale prin reconversia clădirilor vechi, cu valoare istorică, culturală şi de patrimoniu. Mă bucur să văd cum, odată cu fiecare investiţie pe care o adăugăm în portofoliu, viziunea noastră pentru Bucureşti prinde din ce în ce mai mult contur .”, a declarat Yitzhak Hagag, co-fondator şi acţionar Hagag Development Europe.

Istoricul clădirii datează de mai bine de 75 de ani. Mai mult decât atât, zona Vasile Lascăr este recunoscută drept unul dintre cartierele reprezentative ale capitalei, relevante atât pentru identitatea istorică a capitalei, cât şi pentru cea culturală.

În ultimele trei decenii, Bucureştiul s-a confruntat cu un dezinteres notabil în ceea ce priveşte conservarea patrimoniului arhitectural din zonele istorice. Fie că discutăm despre demolarea sau neglijarea mai multor construcţii remarcabile, peisajul urban din centrul oraşului s-a deteriorat într-un ritm accelerat.

„Proprietatea noastră din strada Vasile Lascăr 5-7 nu este clasificată ca monument istoric, însă acest aspect nu o face mai puţin valoroasă. Parcela pe care este edificată şi împrejurimile sale sunt arii protejate, iar investiţia pe care o planificăm aici cu siguranţă că va aduce plusvaloare întregului cartier. Mai mult, am convingerea fermă că oricare vom decide că va fi destinaţia finală a viitorului proiect, acesta va avea un impact semnificativ asupra imaginii de ansamblu a zonei de centru a Bucureştiului.”, a adăugat Yitzhak Hagag.

Hagag continuă astfel să investească în imobile în zonele istorice ale Capitalei, ocolite până acum de investitori. Recent, Hagag a finalizat şi consolidarea clădirii de birouri de pe str. Tudor Arghezi 25, iar pe Calea Victoriei a transformat două clădiri istorice într-un proiect de birouri, respectiv într-unul rezidenţial de lux.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO