Companii

Hagi „i-a furat“ lui Copos un manager de hotel pentru Iaki

Hagi „i-a furat“ lui Copos un manager de hotel pentru Iaki
13.07.2010, 23:49 905

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi a adus la conducerea hotelului depatru stele Iaki din Mamaia, cu afaceri de 3 mil. euro în 2008, unfost manager de la unităţile hoteliere Europa şi Astoria din EforieNord, controlate de George Copos.
Noul director al hotelului Iaki, Anca Nedea, 32 de ani, a ocupat înperioada 2007-sfârşitul lui 2009 poziţia de director general lacele două unităţi hoteliere din Eforie Nord, din grupul AnaHolding, aflat în proprietatea omului de afaceri George Copos. Ea alucrat în grupul lui Copos încă din 2002, când se ocupa de evidenţacontabilă a hotelurilor Europa şi Astoria, ulterior fiind avansatăca şef serviciu financiar-contabil, director executiv, directoreconomic şi în final director general.
"Hotelul Iaki a depăşit în luna iunie 2010 ca cifră de afaceriaceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri s-a ridicat lacirca 1,7 mil. lei (400.000 euro) comparativ cu 1,3 mil.lei(350.000 euro) în iunie anul trecut", a spus Anca Nedea. Anultrecut, hotelul lui Hagi a fost modernizat în urma unei investiţiide 5,5 milioane de euro, sumă alocată pentru modernizarea unorcamere, dezvoltarea unui restaurant şi renovarea etajelor.
Pe lângă Gheorghe Hagi, printre foştii fotbalişti care mai auafaceri în industria ospitalităţii se numără Adrian Ilie, caredeţine hotelul Ruia din Poiana Braşov. De asemenea, fostulfotbalist Gică Popescu plănuieşte să construiască un hotel de patrustele pe un teren de 5.000 de metri pătraţi, în sectorul 1 alCapitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO