Companii

Haosul din infrastructura românească: harta lui Ponta cu autostrăzi prioritare s-a schimbat de pe o zi pe alta

Haosul din infrastructura românească: harta lui Ponta...
04.12.2013, 19:00 5245

Autostrada Ploieşti-Buzău-Brăila-Galaţi, pe care guvernul Ponta a prezentat-o ieri ca fiind prioritară până în 2018, şi-a schimbat traseul “peste noapte”.

Dacă ieri guvernul trimitea documentul oficial “România 100”, prin care prezenta autostrăzile prioritare în următorii cinci ani”, menţionând că autostrada Ploieşti-Buzău-Brăila-Galaţi va fi construită până în 2018, în schimb pe site-ul guvernului a fost publicată o altă hartă, pe care traseul acestei şosele este modificat. Astfel, autostrada respectivă este trasată pe ruta Ploieşti-Buzău-Focşani-Brăila-Galaţi.

Mai mult, dacă în documentul transmis ieri presei, guvernul inventase un nou oraş, Sălaj, pe harta publicată pe site-ul propriu, greşeala este eliminată şi capitala judeţului Sălaj este trecută ca fiind Zalău.

O altă greşeală a documentului, prezentă atât în varianta transmisă presei cât şi în cea publicată pe site-ul guvernului, este cea legată de numărul de kilometri de autostradă deschişi circulaţiei în prezent. Guvernul spune că în România există 530 de kilometri de autostrăzi, însă în realitate sunt 548 de kilometri.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO