Companii

Hariton, Saint-Gobain: Infrastructura ar trebui să fie prioritatea zero

Hariton, Saint-Gobain: Infrastructura ar trebui să fie...

Autor: Cristina Roşca

22.10.2015, 00:07 1088
Infrastructura ar trebui să fie prioritatea zero a autorităţilor locale în contextul în care ea poate trage după sine şi alte domenii, este de părere Constantin Hariton, directorul general al producătorului de materiale de construcţii Saint - Gobain Construction Products - Rigips Business Unit.

„România este mult în urmă cu dezvoltarea infrastructurii care ţine în loc mai multe sectoare economice, de la logistică la lanţurile de benzinării sau la turism. Toate aceste businessuri s-ar putea dezvolta, ar putea face profit, ar putea angaja forţă de lucru şi şi-ar putea pune umărul la creşterea economiei per ansamblu“, spune executivul român care este şi delegat general adjunct al grupului francez Saint-Gobain pe piaţa locală.

Deşi are doar 700 km de autostrăzi, recent, România a închis un tronson de 22 km din autostrada care leagă Orăştie de Sibiu, tronson deschis circulaţiei în urmă cu mai puţin de un an. O porţiune de câteva sute de metri din acest tronson urmează să fie demolată şi reconstruită.

„Putem lua exemplul Albaniei, o ţară muntoasă care a fi­na­lizat în ultimii ani 600 de kilometri de autostradă, pe când noi nu am reuşit să finalizăm nicio autostradă de la A la Z în 25 de ani.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO