Harta benzinei în UE. România, pe locul doi în topul scumpirilor la carburanţi

Secțiune susținută de Medlife Logo

23 mar 2014 Autor: Alexandra PELE

Măsurile fiscale ale Guvernului, respectiv schimbarea modului de calcul a accizelor începând cu 2014, s-a simţit în buzunarele şoferilor. Preţul benzinei de la pompele din România a înregistrat a doua cea mai mare creştere din UE. Din aprilie este aşteptat un nou val de scumpiri, odată cu intrarea în vigoare a accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, măsură care ar urma să majoreze preţul benzinei şi al motorinei cu 40 de bani pe litru, potrivit calculelor Executivului.
 
România se află pe locul doi în Uniunea Europeană, după Cipru, în ceea ce priveşte scumpirea preţului benzinei în primele trei luni ale anului, reiese din datele Comisiei Europene.
 
Astfel, preţul mediu al unui litru de benzină Euro-super 95 s-a majorat cu circa trei procente, de la 1,22 euro la finele anului trecut, la 1,26 euro la jumătatea lunii martie. Dacă Executivul ar fi introdus acciza suplimentară din ianuarie, aşa cum s-a angajat în faţa reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional (FMI), preţul unui litru de benzină ar fi putut ajunge la 1,33 de euro, în situaţia în care companiile petroliere ar fi transferat integral acciza în preţ.
 
Citiţi articolul integral pe www.gandul.info

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
benzina
, romania
, uniunea europeana
, top

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide