Companii

Harta celor mai mari producători de textile şi încălţăminte

Harta celor mai mari producători de textile şi încălţăminte

Click pe imagine pentru a mări

Autor: Cristina Roşca

16.08.2012, 00:05 6911

Cele mai mari 20 de companii producătoare de textile şi încălţăminte din România au obţinut anul trecut afaceri de 872,6 mil. euro, aproape un sfert din totalul producţiei locale de profil din 2011. În principal controlate de grupuri străine, companiile din top au reuşit anul trecut să îşi majoreze businessul în medie cu 27%.

Niciun jucător nu a suferit scăderi ale cifrei de afaceri, ba mai mult, au existat companii, cum este cazul Rieker unde avansul a depăşit 150%. Într-o economie marcată de criză, companiile de fashion pentru care produc unităţile din România au reuşit să obţină profituri şi vânzări record. Din totalul producţiei locale de textile circa 80% merg la export.

România este prin tradiţie unul dintre cei mai mari producători de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Europa, forţa de muncă ieftină, personalul calificat şi apropierea de pieţele vestice fiind atuurile care au convins nume mari precum Dolce&Gabbana, Armani, H&M, Zara, C&A sau Ara Shoes să îşi treacă pe etichetele produselor "made in Romania".

Citiţi continuarea articolului pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO