Companii

Harta energiei: unde sunt cele mai mari termocentrale sau hidrocentrale din România, unde bate vântul pentru eoliene şi de unde pleacă benzina şi motorina

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

03.11.2014, 13:50 13908

De la extracţia cărbunelui până la vânzarea de benzină şi motorină prin staţiile de alimentare, energia este o piaţă de circa 30 de miliarde de euro, în care lucrează peste 110.000 de oameni, din mine până la vânzătorii din benzinării.

Unde sunt însă concentrate cele mai importante active din acest domeniu, marile termocentrale, hidrocentralele care luminează România sau rafinăriile care prelucrează ţiţeiul?

Pe baza datelor Transelectrica privind unităţile de producţie care funcţionau la începutul lunii octombrie şi a puterii lor nete, precum şi a celor comunicate de companii, ZF a realizat harta energiei din România. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comeţului, dar şi a celor de la Ministerul Finanţelor, cifra de afaceri cumulată a companiilor active în domeniul energetic, de la minerit la vânzarea carburanţilor, s-a ridicat în 2013 la 135,7 miliarde de lei (30,7 miliarde de euro), în acest domeniu fiind activi peste 110.000 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO