Companii

Harta izvoarelor de ape minerale. Unde începe drumul brandurilor Borsec, AQUA Carpatica, Dorna sau Bucovina

Harta izvoarelor de ape minerale. Unde începe drumul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.08.2022, 15:49 6930

Cele mai multe izvoare de apă minerală naturală se află în judeţele Suceava, Covasna şi Harghita, arată o analiză a ZF care are la bază date din Lista apelor minerale recunoscute din România, 2021, realizată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Datele includ doar ape minerale, nu şi ape de izvor sau ape de masă. Astfel, zona centrală şi cea de nord ale ţării furnizează cea mai mare cantitate de apă minerală naturală. De aici vin practic branduri precum Borsec, Dorna, AQUA Carpatica şi Perla Harghitei. Borsec, cel mai vechi brand de apă minerală de pe plan local, cu o istorie de peste două secole, are două surse din care îmbuteliază apa minerală, ambele în judeţul Harghita, potrivit sursei citate.

Borsec, AQUA Carpatica, Izvorul Alb, Bucovina şi Dorna erau în 2021 cele mai vândute branduri de apă minerală naturală, cu o cotă de piaţă cumulată de 78,7% în valoare, conform datelor companiei de cercetare de piaţă Market Vektor. Jucători importanţi în piaţă sunt şi Perla Harghitei, companie deţinută de salariaţi, Apemin Tuşnad, controlată de Kurko Gyarfas, şi Apemin Zizin, deţinut de familia Lazăr.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO