Companii

Harta producătorilor de bere din Europa. România are mai puţin de 100 de berării active, de şase ori mai puţine ca Cehia şi de 15 ori mai puţine ca Germania. La final de 2020 (ultimul an pentru care există date publice la nivel european), România avea 92 de berării active, dintre care 78 erau microberării

Harta producătorilor de bere din Europa. România are...

Autor: Cristina Roşca

26.04.2022, 18:15 226

Numărul a fost în creştere continuă în ultimii ani.

Franţa, Marea Britanie şi Germania, unele dintre cele mai puternice economii din Europa, sunt ţările care au cele mai multe berării active, peste 1.500 fiecare, arată un raport al Asociaţiei Berarii Europei. Datele sunt aferente anului 2020, ultimul an pentru care există date publice. Numărul de producători de bere nu este legat de nivelul de dezvoltare al unei ţări – deşi ar putea părea ţinând cont de cine e la vârful clasamentului – şi, în mod surprinzător, nici de nivelul de consum per capita. Aici, Cehia, Austria şi Germania ţin capul de afiş, urmate de Polonia şi România, arată aceeaşi sursă.

Astfel, numărul de berării active poate fi influenţat de mai mulţi factori, de la mărimea populaţiei la consum şi de la volumul producţiei la cel al importurilor.

În cazul României, la final de 2020, pe plan local erau 92 de berării active, dintre care 78 erau microberării. Numărul a fost în creştere continuă în ultimii ani, însă în continuare piaţa locală este undeva în a doua parte a clasamentului european.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO