Companii

Harta producţiei de modă de lux din România: Prada şi Louis Vuitton au preferat „inima“ ţării, judeţul Sibiu, Moncler şi-a înfipt „stindardul“ în Moldova, pe când Gucci a mers unde se agaţă harta-n cui

Harta producţiei de modă de lux din România: Prada şi...

Autor: Cristina Roşca

25.10.2022, 19:40 1188

România a fost şi este în continuare cunoscută drept o destinaţie de producţie pentru toate brandurile mari ale lumii, de la cele mass market la cele de lux Totuşi, de regulă, modelul preferat de lucru este cel în sistem de lohn În ceea ce priveşte producţia directă, pe segmentul mass market multe mărci şi-au închis fabricile proprii – de la Rieker la ara şi de la Calzedonia la Benetton –, în timp ce brandurile de lux deschid încă unităţi de producţie noi.

Grupul de modă de lux Prada, unul dintre cele mai importante nume din sector, a deschis recent cea de-a doua fabrică de marochinările din România, care se află, la fel ca şi prima, în judeţul Sibiu, ba chiar în oraşul cu acelaşi nume.

Unitatea de producţie este amplasată în zona industrială de vest a Sibiului, pe un teren de 31.000 mp, potrivit unui anunţ făcut pe pagina de Facebook a primăriei din oraş.

ZF a scris încă de anul trecut despre această investiţie în valoare de 19 mil. euro, din care 8 mil. euro reprezintă ajutor de stat, conform datelor publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO