Companii

Hasit, o companie germană care face mortar pentru construcţii, a investit 4,5 mil. euro într-o fabrică nouă în Bolintin-Deal

Hasit, o companie germană care face mortar pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.05.2019, 00:07 1561

Hasit România, subsidiara locală a grupului german producător de materiale de construcţii Fixit, a investit 4,5 mil. euro într-o fabrică de mortare uscate şi tencuieli în localitatea Bolintin-Deal de lângă Bucureşti. Noua unitate de producţie a început să funcţioneze la 1 mai.

Spaţiul fabricii a fost cumpărat de la compania italienească Tassullo, care producea anterior aceleaşi materiale şi care a intrat în faliment, potrivit oficialilor Hasit România. Astfel, investiţia de 4,5 milioane de euro cuprinde atât preţul plătit pentru fabrica deţinută înainte de italieni, cât şi mai multe retehnologizări, modernizări şi renovări ale facilităţilor de producţie şi ale birourilor, făcute de Hasit.

Germanii mai au o fabrică în Turda şi plănuiesc să mai deschidă două.

„În viziunea noastră, cu patru fabrici amplasate strategic în România, am putea deservi mai bine clienţii interesaţi de produsele noastre. Avem Turda, acum avem şi Bucureştiul, iar pentru următoarea fabrică - ce va fi situată în vestul ţării - avem deja aprobarea acţionariatului cu privire la demararea investiţiei anul viitor. Cel de-al patrulea punct este deja marcat pe harta noastră de dezvoltare, în Moldova, în zona oraşului Roman“, spune Bogdan Roman, directorul general al Hasit România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO