Heidi, brandul românesc creat în Pantelimon, începe producţia de praline în Germania

6 oct 2017 Autor: Mădălina Panaete

Producătorul de ciocolată Heidi, care are o fabrică în oraşul Pantelimon ( jud.Ilfov), se va concentra în perioada următoare pe creşterea exporturilor care au ajuns deja la 60% din cifra de afaceri a companiei, iar dezvoltarea pe plan extern va fi susţinută şi de businessul preluat în acest an în Germania. 

„Anul acesta a fost unul important pentru Heidi, care a achiziţionat producătorul de praline premium Schwermer Dietrich Stiehl din Germania. Vom avea primele produse Heidi „made in Germany“ în săptămânile viitoare, chiar şi pe piaţa din România. Acolo sunt experţii în realizarea pralinelor de ciocolată. Devenim astfel tot mai mult o companie internaţională”, a spus Peter Müller, managing director Heidi România, companie cu afaceri de peste 22 mil. euro. Compania Schwermer Dietrich Stiehl a fost achiziţionată de Heidi în acest an, însă aceasta nu este singura achiziţie făcută de companie în ultimii ani. În urmă cu trei ani, Heidi a achiziţionat producătorul de dulciuri şi produse de cofetărie Niemetz din Austria. Heidi Chocolat, companie controlată de familia austriacă Meinl prin intermediul vehiculului de investiţii Kex Confectionery, s-a concentrat în ultimii ani pe extinderea internaţională, brandul ajungând în aproape 60 de ţări. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Heidi
, ciocolata
, brand românesc
, Pantelimon
, praline
, germania
, productie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide