Companii

Heidi Chocolat a cumpărat o companie din Elveţia

Heidi Chocolat a cumpărat o companie din Elveţia

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.04.2018, 00:07 1796

Heidi Chocolat, unul dintre cei mai mari producători locali de ciocolată, deţinut de familia austriacă Meinl, a cumpărat compania elveţiană Schönenberger din Lucerne (Elveţia). Brandul Heidi este produs în principal în fabrica din Pantelimon (jud. Ilfov).

Schönenberger este unul dintre cei mai importanţi jucă­tori de pe piaţa de ciocolată din Elve­ţia, unde producţia de cio­­colată trece de 1,5 miliarde de eu­ro anual, con­form da­telor de pe site-ul asociaţiei in­dus­triei de profil din Elveţia. 

„Scopul nostru pe termen lung e să dezvoltăm Heidi ca o marcă de ciocolată premium internaţională bine dis­tri­buită şi comercializată şi să consolidăm brandul pe piaţa din Elveţia. Putem spune că Hei­di, ciocolată la baza căreia stau reţete elveţiene, revine acasă după 20 de ani de dezvoltare pe pieţele in­ter­naţionale“, a spus Gerald Neumair, preşe­dintele Heidi Chocolat Group AG.

Heidi a preluat compania Chocolat Schönenberger AG de la antreprenorul Hans Rudin. Compania din Elveţia are 60 de salariaţi şi produce ciocolată premium inclusiv bio.

„Aşa cum au dovedit achiziţile anterioare făcute de Heidi Chocolat în Austria şi Germania din ultimii ani, compania este adepta unei dezvoltări prudente şi de succes ale companiilor cumpărate“, a spus Hans Rudin. Compania din Elveţia va fi condusă de Philippe Scherer din funcţia de managing director. El este în prezent sales&marketing director al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO