Companii

Heineken a refuzat o ofertă de preluare a SABMiller, al doilea mare producător de bere din lume

Heineken a refuzat o ofertă de preluare a SABMiller, al...

Autor: Luiza Chiroiu

15.09.2014, 15:42 664

Familia care controlează compania din Olanda a declarat luni că a refuzat oferta înaintată de SABMiller în urmă cu două săptămâni, întrucât doreşte ca Heineken să rămână independentă.

Familia Heineken, care a fondat compania în 1864, deţine puţin peste 50% din acţiunile producătorului de bere, prin Heineken Holding.

SABMiller a înaintat oferta de achiziţie pentru Heineken pentru a-şi asigura independenţa faţă de liderul pieţei, compania belgiană Anheuser-Busch InBev. Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Anheuser-Busch InBev intenţionează să preia SABMiller.

Oferta pentru preluarea Heineken depăşeşte cea mai mare tranzacţie din industrie de până acum, în urma căreia InBev a preluat Anheuser-Busch, în 2008, pentru 52 de miliarde de dolari.

De altfel, Anheuser-Busch InBev a cheltuit aproape 100 de miliarde de dolari în ultimii zece ani pentru cumpărarea unor producători mai mici, cum ar fi Corona sau Budweiser.

Heineken ocupă poziţia a treia în clasamentul producătorilor de bere la nivel mondial după volum, după Anheuser-Busch InBev şi SABMiller.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO