Companii

Hella, fabrica de 12 mil. euro la Timisoara

13.10.2006, 17:31 672

Hella Electronics Romania, companie detinuta de grupul german Hella KGAA Hueck&Co, a deschis la Timisoara o fabrica de componente electronice pentru industria auto in urma unei investitii de 12 milioane de euro, potrivit unui anunt al companiei.
Fabrica, a carei constructie a demarat in noiembrie 2005, se intinde pe 8.200 de metri patrati, din care spatiul de productie ocupa 4.800 de metri patrati. Fabrica va fi situata la doar 1,5 km distanta de Aeroportul International Timisoara, locatia aleasa fiind apropiata de centura orasului si de viitoarea autostrada.
La Timisoara, Hella va produce sisteme electronice, de iluminat, de aclimatizare, precum si sisteme de asistenta pentru sofer si unitati de comanda pentru consola superioara.
In faza initiala, oficialii Hella au declarat ca vor angaja aproximativ 200 de lucratori, iar pentru anul viitor estimeaza ca vor dubla numarul angajatilor. Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, personalul ar putea ajunge la 600 de oameni.
In cadrul noii fabrici, Hella va infiinta si un grup de cercetare pentru produsele electronice, unde doreste sa atraga o parte din cei 4.500 de studenti ce au ales ca specializare electronica si tehnologia informatiei in cadrul Universitatii Politehnice din Timisoara.
La nivel mondial, in domeniul cercetarii si dezvoltarii in cadrul grupului lucreaza mai mult de 2.900 de ingineri si tehnicieni. In Romania, Hella KGAA mai detine facilitati de productie in Sanicolaul Mare si Lugoj, care formeaza impreuna Hella Lighting Romania, care produce in special sisteme de iluminat pentru industria auto. Hella KGAA are aproximativ 24.000 de angajati in cele 65 de unitati de productie si comercializare in toata lumea. Grupul german a inregistrat in anul financiar precedent vanzari totale de 3,1 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO