Companii

Hercesa a luat bani de la BCR si La Caixa pentru Hotel Cismigiu

Hercesa a luat bani de la BCR si La Caixa pentru Hotel Cismigiu
07.03.2010, 23:07 209

Compania spaniola de dezvoltare imobiliara Hercesa, implicata inmai multe proiecte rezidentiale din Bucuresti, a contractat unimprumut de 10 milioane de euro de la BCR si La Caixa pentrufinalizarea reabilitarii fostului hotel Cismigiu, care va fi gatala finalul anului 2011.

"In prezent lucram la structura hotelului, pe care il vomtransforma intr-un aparthotel cu 65 de camere. Vom faceapartamente, ce vor fi date spre inchiriere", a declarat AlejandroSolano, directorul general al companiei Hercesa in Romania. El amai adaugat ca nu poate preciza cati bani s-au investit inreabilitarea cladirii pana in prezent, dar ca in total investitiava ajunge la 10 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de labancile BCR si La Caixa.

Fostul hotel Cismigiu, cu o suprafata construita de circa 7.000mp, a fost nationalizat in anii '50 si retrocedat jumatate de secolmai tarziu mostenitorilor, care l-au vandut ulterior catre Hercesa,in urma unei tranzactii a carei valoare a ramas necunoscuta.Proiectul va necesita investitii de zece milioane de euro pentrurefacerea in totalitate a structurii interioare, din arhitecturavechii cladiri emblematice urmand sa fie pastrata doar fatada.

"Am inceput renovarea cladirii la sfarsitul anului trecut sisperam ca lucrarile de constructie vor fi finalizate la sfarsitulanului 2011", a spus Solano.

Spaniolii au cumparat hotelul la sfarsitul lui 2004, iar pana in2009 nu au demarat lucrarile de reabilitare, invocand dificultatiin obtinerea autorizatiilor de constructie.

Hercesa, prezenta pe piata locala din anul 2004, este implicatain dezvoltarea mai multor proiecte rezidentiale in Capitala, pelanga reabilitarea fostului hotel Cismigiu. Mai mult, dezvoltatorulspaniol planuieste sa construiasca un hotel de patru stele, pe 12niveluri in centrul Capitalei, in apropiere de Piata Unirii.

"Inca nu am inceput lucrarile de constructie, ne aflam in fazain care purtam discutii cu lanturi hoteliere, la care sa afiliemviitoarea unitate. Inca nu am luat o decizie cu privire la brandulhotelier pe care il vom alege", a spus Solano.

Cel mai avansat proiect al companiei Hercesa este ansamblulrezidential Vivenda din Titan, format din 1.400 locuinte.Dezvoltatorul spaniol mai are in portofoliu si complexul EstellasResidencias Bucuresti, ce cuprinde 800 de locuinte, dar sicomplexul Ghencea Bucuresti, cu 3.500 de locuinte, potrivitsite-ului companiei, proiecte la care nu s-a inceput deocamdataconstructia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO