Companii

Hergan: Cred ca revine interesul pentru investitii imobiliare

Hergan: Cred ca revine interesul pentru investitii imobiliare
09.02.2010, 00:00 121

Omul de afaceri Alexander Hergan (desen), care a dezvoltat prinintermediul firmei Avrig 35 proiecte precum Charles de Gaulle Plaza(sediul Petrom si Vodafone) sau Iris Shopping Center din Titan,spune ca nu a anticipat caderea pietei imobiliare, iar faptul ca avandut proprietati de circa 300 de milioane de euro la momentulpotrivit a fost dictat de piata.

Hergan, care evita iesirile in presa, a participat ieri laevenimentul de lansare a unui nou proiect imobiliar al companieiAvrig 35 - un centru comercial pe bulevardul Theodor Pallady dinBucuresti - unde a vorbit despre planurile de viitor ale companiei,dar si despre miscarile inspirate din trecut.

"Nu am anticipat caderea pietei imobiliare", a spus Hergan, carea dat de inteles ca, dupa un an 2009 extrem de dificil, piata dasemne de revenire, pe fondul cresterii interesului din parteainvestitorilor straini, dar si al unor retaileri internationali,care continua sa se extinda.

Hergan a semnat contracte de inchiriere cu companiile Auchan siDecathlon pentru inchirierea unor spatii comerciale intr-un proiectde 80 de milioane de euro care va fi dezvoltat pe o fosta platformaa grupului Sicomed, urmand ca finantarea sa fie asigurata din surseproprii si fonduri straine atrase, in conditiile in care bancilecontinua sa se fereasca de proiecte imobiliare. "Cred ca inurmatoarea perioada vor fi multi bani care isi vor cauta locas", amai spus omul de afaceri care controleaza pe piata locala prinintermediul firmei Avrig 35 un portofoliu de circa 100 de loturi deteren, toate avand drept destinatie proiecte imobiliare, "in capul"sau.

El este asociat in proiectul din Pallady cu firma olandezaCascade Group, care a mai dezvoltat in Bucuresti doua cladiri debirouri pe strazile Buzesti si Barbu Vacarescu din centrulorasului. Hergan este unul dintre cei mai puternici investitoriimobiliari din Capitala, pe segmentul de birouri omul de afacericoncurand cu companii precum GTC sau Portland Trust, in timp ceprincipalii competitori pe segmentul parcurilor de retail suntcompanii precum BelRom sau Omilos. Printre cei mai puterniciinvestitori romani in imobiliare se regasesc nume precum GabrielPopoviciu, Iulian Dascalu sau Liviu Tudor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO