Companii

Hervis vrea 10 magazine noi în 2018, dublu faţă de acest an

Hervis vrea 10 magazine noi în 2018, dublu faţă de...

Autor: Cristina Roşca

12.12.2017, 00:07 880

Retailerul de echipamente sportive Hervis, prezent pe piaţa locală de circa un deceniu cu o reţea de 23 de magazine, vrea să inaugureze anul viitor zece unităţi, cât în ultimii patru ani cumulat. Prin comparaţie, în 2017 compania a inaugurat cinci unităţi, acesta fiind cel mai alert ritm de la intrarea pe piaţă.

„De la începutul anului am deschis cinci magazine, la Braşov, al doilea magazin la Constanta, Galaţi, Bistriţa şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2018 avem în plan să deschidem 10 magazine“, spune Cătălin Pozdarie, executivul român care conduce businessul Hervis în România de circa un deceniu. Retailerul de echipamente sportive Hervis a intrat pe piaţa locală în 2007, în plin boom economic, şi iniţial avea planuri importante de expansiune. Venirea crizei însă a schimbat datele problemei, astfel că astăzi, la un deceniu după, reţeaua numără 23 de unităţi.

Totuşi, în ultimii ani, odată cu revenirea economiei pe un trend ascendent şi cu creşterea rapidă a consumului, Hervis a început să se extindă mai rapid.

„Anul 2017 a fost un an foarte bun pentru firma Hervis. O să terminăm anul cu o cifră de afaceri de circa 41,5 mil. euro (187 mil. lei la cursul mediu - n.red.) cu TVA, cu o creştere de aproximativ 18% faţă de anul 2016 şi cu un profit care depăşeşte toate rezultatele de până acum.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO