Hidroconstrucţia, companie care a intrat în insolvenţă la începutul anului 2022, va scoate la vânzare un portofoliu de active în valoare de peste 65 mil. euro, potrivit Infinexa Restructuring SPRL, societate care alături de Muşat & Asociaţii Restructuring Insolvency SPRL face parte din consorţiul desemnat să administreze judiciar compania.
“Am identificat o serie de bunuri care nu sunt esenţiale pentru funcţionarea optimă a companiei în această perioadă de redresare, iar vânzarea acestora reprezintă un prim pas important pentru stabilizarea financiară a societăţii. Hidroconstrucţia a intrat în insolvenţă cu intenţia de restructurare şi principala noastră preocupare e construirea unui plan viabil în acest sens”, explică Radu Tudor, Senior Partner Infinexa Restructuring.
Bunurile scoase la vânzare cuprind imobile, echipamente şi o serie de participaţii pe care Hidroconstrucţia le deţine în cadrul altor companii. Toate aceste active vor fi valorificate prin proceduri de licitaţie organizate administratorului judiciar şi promovate în condiţiile legii.
Hidroconstrucţia S.A., cel mai mare antreprenor român în domeniul hidroenergiei, a solicitat insolvenţa în data de 19 ianuarie 2022, din proprie iniţiativă, având datorii de peste 500 de milioane de lei.
În prezent, compania se află în perioada de observaţie, înainte de propunerea unui plan de reorganizare.
Hidroconstrucţia SA este o companie românească cu capital 100% privat, înfiinţată în 1950, ca unic constructor al investiţiei hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanţă naţională, precum Vidraru sau Porţile de Fier I şi II, cu participare la proiectul celei mai mari ecluze maritime, portul belgian Anvers şi reabilitarea şi extinderea uneia dintre cele mai mari exploatări de potasiu din lume, aflată în Iordania, pe malul Mării Moarte.
Compania a raportat în 2023 afaceri de 229 mil. lei şi o pierdere netă de 219 mil. lei, la un număr mediu de angajaţi de 764, potrivit celor mai recente date disponibile la Ministerul de Finanţe.