Companii

Hidroelectrica estimează afaceri în stagnare în acest an şi un profit de până la 100 milioane lei

Hidroelectrica estimează afaceri în stagnare în acest an şi un profit de până la 100 milioane lei

Autor: Carol Dan

28.02.2012, 13:03 131

Cifra de afaceri a Hidroelectrica ar putea stagna în acest an, la nivelul de circa trei miliarde lei din 2011, iar profitul bugetat se apropie de 100 milioane lei, a declarat marţi directorul general al companiei, Dragoş Zachia, prezent la seminarul ZF Power, organizat de Ziarul Financiar.

"Cifra de afaceri bugetată pentru acest an este similară cu cea de anul trecut, în timp ce profitul bugetat este de 85-100 milioane lei, ca în trendul normal de dinainte de secetă. Sunt estimări prudente", a afirmat Zachia.

Profitul net al Hidroelectrica a scăzut anul trecut la 15,7 milioane lei, de la 292,3 milioane lei în 2010, în principal din cauza secetei.

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat un declin de 8,4%, ajungând la 2,998 miliarde lei, de la 3,273 miliarde lei în 2010.

Compania a fost afectată masiv de seceta din a doua parte a anului, fiind obligată la sfârşitul lunii septembrie 2011 să activeze clauza de forţă majoră şi să reducă livrările de energie.

Potrivit lui Zachia, producţia de energiei a companiei este estimată în acest an la nivelul de 15,5-15,7 TWh, sub valoarea medie anuală de 17 TWh.

Întrebat dacă Hidroelectrica este interesată să investească şi alte tipuri de proiecte de producţie a electricităţii, Zachia a răspuns afirmativ şi a precizat că Hidroelectrica ar trebui să dezvolte proiecte eoliene şi centrale pe gaze naturale, pe care să le folosească la echilibrarea sistemul energetic naţional.

Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO