Companii

Hidroelectrica se îndreaptă spre un profit brut de un miliard de lei

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Mediafax Foto

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu

16.09.2014, 00:05 310

Hidroelectrica, cel mai mare produ­că­tor de energie din România, intrat în februarie anul acesta pentru a doua oară în insolvenţă, spune că ar putea termina anul cu un profit brut de un miliard de lei, cu 11% mai mare decât cel de anul trecut, principalul factor care a stat la baza acestui rezultat fiind reducerea costurilor operaţionale.

„Producţia de cel puţin 17 TWh ce va fi obţinută până la finalul anului, implementarea unor strategii de vânzare a întregii cantităţi de energie produsă, deschiderea unor reprezen­tanţe de trading în Ungaria şi Serbia, coor­do­narea unor acţiuni susţinute de revizuire a por­to­foliului de credite bancare sunt elemente ce vor genera în exerciţiul financiar al anului 2014 un profit record de peste 1 miliard de lei“, spune Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Deocamdată, în primele opt luni ale anului compania a înregistrat un profit brut de 719 milioane de lei, cu 12% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO