Companii

Hidroelectrica se îndreaptă spre un profit brut de un miliard de lei

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Mediafax Foto

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu

16.09.2014, 00:05 309

Hidroelectrica, cel mai mare produ­că­tor de energie din România, intrat în februarie anul acesta pentru a doua oară în insolvenţă, spune că ar putea termina anul cu un profit brut de un miliard de lei, cu 11% mai mare decât cel de anul trecut, principalul factor care a stat la baza acestui rezultat fiind reducerea costurilor operaţionale.

„Producţia de cel puţin 17 TWh ce va fi obţinută până la finalul anului, implementarea unor strategii de vânzare a întregii cantităţi de energie produsă, deschiderea unor reprezen­tanţe de trading în Ungaria şi Serbia, coor­do­narea unor acţiuni susţinute de revizuire a por­to­foliului de credite bancare sunt elemente ce vor genera în exerciţiul financiar al anului 2014 un profit record de peste 1 miliard de lei“, spune Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Deocamdată, în primele opt luni ale anului compania a înregistrat un profit brut de 719 milioane de lei, cu 12% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO