Companii

Hidroelectrica se scaldă în profituri: 3,5 mld. lei în primele nouă luni ale anului chiar şi cu o scădere a producţiei de peste 26%

Ca dezvoltare, Hidroelectrica intenţionează să investească în mai multe proiecte de producere a energiei verzi.

Ca dezvoltare, Hidroelectrica intenţionează să investească în mai multe proiecte de producere a energiei verzi.

Autor: Roxana Petrescu

16.11.2022, 00:05 225

Cel mai mare producător de energie din România a terminat primele trei trimestre din an cu o marjă a profitului net de peste 51%. În timp ce toţi producătorii de electricitate au făcut profituri instorice, unii consumatori au pus lacătul pe business pentru că nu şi-au mai putut plăti facturile.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat primele nouă luni ale anului cu un profit net 3,5 mld. lei, cu 37% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, la venituri de 6,8 miliarde de lei, cu 47% mai mari, arată datele publicate într-un raport al Fondului Proprietatea, acţionar minoritar al companiei.

Compania se confruntă cu un an hidrologic slab, cu impact direct în producţia de energie, care a scăzut cu 26% faţă de primele nouă luni 2021. Pe de altă parte, preţul mediu de vânzare a energiei pentru primele nouă luni din 2022 a fost de 590,5 lei/MWh, cu 93,3% mai mare decât cel de anul trecut, astfel că a compensat din plin reducerea producţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO