Companii

Hipermarketurile au 1.400 de joburi noi in Capitala

16.08.2009, 16:27 47

Retelele Cora, Real si Selgros recruteaza aproximativ 1.400 de oameni pentru deschiderile din ultimele trei proiecte comerciale anuntate pentru acest an in Capitala, Sun Plaza, Cotroceni Park si parcul de retail din Valea Cascadelor.

Pentru fiecare pozitie deschisa pentru lucratori comerciali, retailerii primesc in medie 5-6 aplicatii, in timp ce pentru joburile de specialisti in sectorul alimentar, care in anii trecuti erau foarte greu de ocupat din cauza lipsei de personal calificat disponibil, se bat si 140 de persoane, majoritatea fosti angajati din restaurante sau hoteluri, potrivit datelor din piata.

Cu toate ca rata somajului in Bucuresti a ramas sub 2%, fiind cea mai redusa la nivelul oraselor mari din tara, retailerilor le este mai usor in acest an sa gaseasca angajati pentru deschiderile de magazine pentru ca au concurenta mai slaba pe piata fortei de munca.

"Angajatii disponibilizati de companiile din HoReCa, afectate mai puternic de scaderea consumului, se orienteaza acum catre retailul cu dominanta alimentara, chiar daca salariile oferite sunt mai mici", subliniaza Iuliana Badea, sales manager la compania de recrutare Lugera & Makler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO